Pita ZELJANICA IZ TIGANJA: Spolja je hrskava, iznutra mekana i sočna, a priprema traje svega nekoliko minuta
Priprema je za tren oka, a ukus će vas oduševiti.
Ako volite pitu zeljanicu, ali nemate vremena da razvlačite kore ili čekate da se ispeče u rerni, onda je ovaj recept savršen za vas.
Sastojci
Testo
- 700 g brašna
- 1 kašika soli
- 500 ml mlake vode
- 1 kašika ulja
Fil
- 500 g spanaća
- 1 jaje
- 200 g sira
- 1 kašičica soli
U brašno dodamo so, vodu i zamesimo testo. Dodajte malo ulja, a potom okrenite testo. Prekrijte i ostavite 30 minuta na testo odstoji.
Spanać iseckajte, a potom pomešajte jaje, sir i so. Zatim sve dobro promešajte da se sastojci sjedine.
Na pobrašnjenu podlogu izvadite testo i premestie. Podelite ga na dva dela, a potom na šest delova.
Premesite svaku polovinu, a potom malo razvijte oklagiom. Premažite smesom, a potom drugom razvijenom polovinom preklopite, a krajeve sastavite.
Na zagrejano ulje u tiganju stavite testo i pecite sa obe strane 5 minuta.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Moj Kutak.