ПОПАРА од старог хлеба из РЕРНЕ је најукуснији доручак икада - Спрема се брзо и лако, а многи је зову и ЛЕЊОМ ПИТОМ
Ако не волите да спремате питу, а имате доста сувог хлеба, спремите ову лењу питу
Састојци:
12 парчића хлеба
2 главице црног лука
5-6 чена белог лука
10 чери парадајза
250гр паризера
250гр сира
250гр качкаваља
Прелив:
6 јаја
300мл млека
4 кашике киселе павлаке
Зачини:
Уље, со, бибер
Припрема:
На уљу продинстајте ситно сецкан црни лук, а онда и бели лук. После додајте насецкан парадајз и све измешајте. Додајте паризер и зачине и све сједините.
У посебну чинију умутите јаја, млеко, зачине и киселу павлаку.
У подмашћену тепсију ређајте суви хлеб, потом смесу са луком и паризером, па сир, па хлеб и све док не потрошите материјал. Касније све прелијте са смесом од јаја и млека, па оставите да хлеб упије све око 30 минута. После пеците попару у рерни на 180 степени Целзијуса још пола сата.
Србија Данас/Стил/Пренела Ј.Ш.