POPARA od starog hleba iz RERNE je najukusniji doručak ikada - Sprema se brzo i lako, a mnogi je zovu i LENJOM PITOM
Ako ne volite da spremate pitu, a imate dosta suvog hleba, spremite ovu lenju pitu
Sastojci:
12 parčića hleba
2 glavice crnog luka
5-6 čena belog luka
10 čeri paradajza
250gr parizera
250gr sira
250gr kačkavalja
Preliv:
6 jaja
300ml mleka
4 kašike kisele pavlake
Začini:
Ulje, so, biber
Priprema:
Na ulju prodinstajte sitno seckan crni luk, a onda i beli luk. Posle dodajte naseckan paradajz i sve izmešajte. Dodajte parizer i začine i sve sjedinite.
U posebnu činiju umutite jaja, mleko, začine i kiselu pavlaku.
U podmašćenu tepsiju ređajte suvi hleb, potom smesu sa lukom i parizerom, pa sir, pa hleb i sve dok ne potrošite materijal. Kasnije sve prelijte sa smesom od jaja i mleka, pa ostavite da hleb upije sve oko 30 minuta. Posle pecite poparu u rerni na 180 stepeni Celzijusa još pola sata.
Srbija Danas/Stil/Prenela J.Š.