Рецепт за ЂУВЕЧ са пилећим месом - Мирис и укус од којег ћете одмах огладнети, брзо и лако се спреме, ово је пример здравог ручка
Сочно месо и поврће којем не могу одолети ни највећи љубитељи меса.
Рецепт за запечени ђувеч са пилетином, јело идеално за породични ручак. Ево како се припрема и шта вам је потребно од састојака.
Састојци:
- 1 кг пилећих батака и карабатака
- 3 главице лука
- 3 већа парадајза
- 3 бела лука
- 100 г пиринча
- 15 до 20 паприка
- 1 већа шаргарепа
- Уље, со, суви зачин, бибер
Припрема
Пилеће месо издинстајте на тигању.
Док се месо пржи, нареднајте šarrgarepu, исецкајте три парадајза, три главице црног лука и три чена белог лука на ситне коцкице, негде око 15 зелених паприка исецкајте на коцкице. У међувремену се пилетина изднистала и извадите је из тигања. Одмах на тигањ где је пилетина пустила свој сок ставите поврће да се динста.
Прво лук, бели лук и шаргарепу, затим парадајз, а када се све укрчка додати паприке. Када се све укрча додајте малу шољицу пиринча и зачине, коцку за супу најпре, затим по укусу со, суви зачин и слатку паприку.
Динстано поврће преспите у ватросталну чинију и на површину ређајте батаке које сте динстали прво, а затим све ставите у рерну да се запече.
Пећи у загрејаној рерни на 200 степени, 25 минута.
Детаљније о рецепту на видеу канала Кухиња Валентина Машковић који можете погледати ОВДЕ.