Recept za ĐUVEČ sa pilećim mesom - Miris i ukus od kojeg ćete odmah ogladneti, brzo i lako se spreme, ovo je primer zdravog ručka
Sočno meso i povrće kojem ne mogu odoleti ni najveći ljubitelji mesa.
Recept za zapečeni đuveč sa piletinom, jelo idealno za porodični ručak. Evo kako se priprema i šta vam je potrebno od sastojaka.
Sastojci:
- 1 kg pilećih bataka i karabataka
- 3 glavice luka
- 3 veća paradajza
- 3 bela luka
- 100 g pirinča
- 15 do 20 paprika
- 1 veća šargarepa
- Ulje, so, suvi začin, biber
Priprema
Pileće meso izdinstajte na tiganju.
Dok se meso prži, narednajte šarrgarepu, iseckajte tri paradajza, tri glavice crnog luka i tri čena belog luka na sitne kockice, negde oko 15 zelenih paprika iseckajte na kockice. U međuvremenu se piletina izdnistala i izvadite je iz tiganja. Odmah na tiganj gde je piletina pustila svoj sok stavite povrće da se dinsta.
Prvo luk, beli luk i šargarepu, zatim paradajz, a kada se sve ukrčka dodati paprike. Kada se sve ukrča dodajte malu šoljicu pirinča i začine, kocku za supu najpre, zatim po ukusu so, suvi začin i slatku papriku.
Dinstano povrće prespite u vatrostalnu činiju i na površinu ređajte batake koje ste dinstali prvo, a zatim sve stavite u rernu da se zapeče.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, 25 minuta.
Detaljnije o receptu na videu kanala Kuhinja Valentina Mašković koji možete pogledati OVDE.