Рецепт за КУТЛАЧА ТОРТУ - Од две коре добијете четири на крају, а затим се преливају филом који је комбинација чоколаде, кокоса и ораха
Веома једноставна и брза торта, а укусна.
Представљамо вам рецепт за кутлача торту која ће вас сигурно одушевити.
Ево шта је потребно од састојака и како се прави.
Бисквит
- 2 јаја
- 12 кашика шећера
- 2 кесице ванил шећера
- 12 кашика млека
- 12 кашика брашна
- 1 кашика какаоа
- 1/2 прашка за пециво
Припремите два бисквита па их прережите на пола. Добићете 4 корице. Бисквит пећи на 180 степени 15 минута.
Фил
- 1 л млека
- 18 кашика шећера
- 200 г чоколаде
- 250 г кокоса или 300 г млевених ораха
- 250 г путера или маргарина
Припрема
Два беланца умутити у посуди миксером и додати 12 кашика шећера и 2 кесице ванилин шећера. Мутите и додајте 12 кашика млека, мутите миксером и сједините све. Затим у посуду додајте 12 кашика брашна, кашику какаа, пола кесице прашка за пециво и све сједините кашиком.
Смесу изручите у калуп пречника 26 цм и ставите у рерну загрејану у рерни на 180 степени. Цео поступак поновите и испеците још једну кору.
Када се охладе сваку кору поделите на два дела, тако да на крају добијете четири.
Припрема фила
У литар загрејаног млека додајте 18 кашика шећера и 200 грама чоколаде. На умереној температури нека се све отопи, додајте 250 грама кокоса и све сједините, затим склоните са шпорета.
У фил додајте половину једног маргарина и мешајте док се не растопи.
Поставите прву кору и прелијте је са припремљеним филом. Тако урадите и са наредне три коре. Када поставите последњу, четврту кору прелијте је филом такође. Покријте торту фолијом и оставите у фрижидеру најмање 6 сати, најбоље да преноћи, ако сте у могућности.
Украсити торту са 250 мл слатке павлаке.
Детаљније о рецепту на каналу Кухиња Валентина Машковић.