Рецепт за ПОСНЕ УРМАШИЦЕ на старински начин - Почастите породицу омиљеним турским слаткишем, захвалиће вам се осмесима
Урмашице су једне од највољенијих колача које смо преузели из времена турске окупације.
Доносимо вам рецепт за посластицу спремљену на постан начин, али ништа мање укусну и издашну.
Састојци за кору:
- две чаше уља
- чаша воде
- 700 г брашна
- прашак за пециво
За прелив:
- две чаше шећера
- чаша и по воде
- две кришке лимуна
Припрема:
Састојке за прелив сипајте у шерпу и одмах ставите да се кува.
Док је то на рингли, на другој припремите шерпу у коју ћете сипати воду и уље. Пустите да проври, па постепено додајте мешавину прашка за пециво и брашна. Све лепо измешајте.
Када мешавина за прелив проври, смањите температуру и кувајте још 3 минута.
Од мешавине са брашном правите ваљке и ређајте у плех обложен папиром за печење. Одвајајте их јер ће нарасти током печења. Пеците на 200 степени око 30 минута.
Готове урмашице залијте преливом, односно агдом. Пустите да се охладе, па сместите у фрижидер. Око сат времена је потребно да упију прелив, а најбоље је да их једете сутрадан. Пријатно!