Рецепт за СВЕЧАНУ ВАСКРШЊУ ПОГАЧУ - Без ње се Ускрс не може замислити, а спрема се веома лако
Без ње је ускршња трпеза незамислива
10.04.2025.
12:35
Коментари (0)
Састојци:
1кг. брашно Т- 400 глатко
1 јаје
200мл. јогурта
300- 350мл. воде
30г. квасца
1 кашичица шећера
2 кашичице соли
100мл. уља
1 жуманце са 2 кашике млека за премазивање
200г путера или маргарина за премазивање теста
Припрема:
Активирајте квасац са мало млаке воде и шећера. У брашно додајте активиран квасац, со, уље и јогурт па умесите глатко тесто које ћете оставити да нарасте. Затим га повремено премесите, разваљајте и премажите са маслацем.
Савијте и исеците по жељи, па премажите умућеним јајетом и млеком. Пеците у загрејаној рерни на 180 степени Целзијуса око 45 минута.