Рецепт за торту Зорице Брунцлик залудео наше домаћице - због домаћих кора се прави два дана, али вреди!
Лагана, а преукусна посластица за сваку прилику.
Зорица Брунцлик и Мирољуб Аранђеловић Кемиш, један од најскладнијих парова на естради, обновили су своје брачне завете након чак 40 година заједничког живота. Певачица, позната не само по богатој музичкој каријери већ и по породичним вредностима, истиче се и као изузетна домаћица.
Зорица посебно ужива у спремању посластица, а њена чувена "пуслица торта" омиљена је многима из њеног најближег круга, међу којима је и њена кума, текстописац Весна Петковић.
- Зорица је маестрална када су торте у питању, прави их изванредно. Њена пуслица торта је моја омиљена, онако хрскава, са танким корама од беланаца… Од ње сам узела рецепт баш за ту торту и правила сам је за славу, међутим, није испала ни слична њеној, коре су биле дебеле… Зорица је ипак похвалила - рекла је Весна.
Рецепт за Зоричину чувену Пуслица торту:
За једну кору:
- 5 беланаца
- 200 гр шећера
За фил:
- 10 жуманаца
- 15 кашика шећера
- 2,5 дл млека
- 250 гр млевених печених лешника
- 250 гр маслаца
- 4 дл слатке павлаке за шлаг
Умутити 5 беланаца у чврст снег, па постепено додавати шећер. Кад се дода свих 200 гр шећера, мутити још неколико минута. У калуп ставити пеки папир на дно, а рубне ивице мало намазати маргарином и посути брашном. Ставити снег у калуп, поравнати и ставити да се пече на 150 степени тачно 35 минута.
На исти начин испећи и другу кору. Оставити их да се охладе. Најбоље их је филовати сутрадан.
Фил: 10 жуманаца добро измешати са 15 кашика шећера, додати 2,5 дл млека и ставити да се фил кува. Непрестано мешати жицом, и чим почне да се згушњава и ври, одмах склонити са рингле.
Кад се фил мало прохлади додати 250 гр млевених печених лешника.
Када се потпуно охлади, измешати жути фил са добро и пенасто умућеним маслацем.
Потом у чврст снег умутити 4 дл слатке павлаке.
Филовати торту следећим редом: кора, пола фила, кора, пола фила, шлаг. Украсити по жељи.