Рецепт за УСКРШЊЕ КОЛАЧИЋЕ - Споља хрскави, а изнутра неодољиво мекани и сочни, обожаваће их све генерације
Обично се, након поста, на трпези нађе нека од посластица, а ово је један од предлога.
31.03.2025.
10:33
Коментари (0)
Обрадујте своје малишане, али и одрасле чланове породице, хрскавим колачићима. Гарантовано ће их сви подједнако волети, а улепшаће празник.
Састојци за тесто:
- 250 г брашна
- пола прашка за пециво
- 100 г шећера у праху
- ванилин шећер
- 125 г путера на собној температури
- јаје
За пуњење:
- компот од брескве
- кашичица густина
Припрема:
Умутите јаје и шећер, па додајте путер. Постепено досипајте брашно помешано са прашком за пециво, па умесите тесто.
Нек одстоји у фрижидеру два сата. Развуците га, те модлама направите жељени облик.
Колаче пребаците у плех и пеците 7-8 минута на 200 степени.
Испасирајте компот од брескве и придружите му густин. Када се колачи испеку, напуните их овом смесом и поспите шећером у праху. Пријатно!