РОЛАТ ОД КРОМПИРА: Гурмански специјалитет у комбинацији савршеног укуса, брзе припреме и економичности - Нећете моћи да престанете да једете
Овај необичан и укусан оброк савршен је за све љубитеље кромпира, сира и димљеног лососа, али се лако може прилагодити вашим жељама.
Овај необичан и укусан оброк савршен је за све љубитеље кромпира, сира и димљеног лососа, али се лако може прилагодити вашим жељама
Састојци
- 3 већа кромпира
- 2 шале ренданог тврдог сира
- Мало соли
- Мало уља
- Сир за мазање
- 100 г димљеног лососа или шунке, туњевине
- 3 танке кришке тврдог сира
- Мало рендане моцареле
Огулите кромпире и исеците их на врло танке колутове. Идеално је користити мандолину за што тање резање, али можете користити и нож, само пазите да колутови буду што тањи.
На плех обложен папиром за печење, равномерно распоредите танки слој ренданог сира, као основу за кромпир. Преко сира ставите колутове кромпира, благо их преклапајући како бисте попунили све празнине. Поспите кромпир са мало соли и попрскајте уљем.
Ставите плех у претходно загрејану рерну на 180°Ц и пеците око 20 минута.
Када је кромпир готов, извадите плех из рерне и поравнајте ивице. Премажите цео слој сиром за мазање и распоредите димљени лосос (или шунку, туњевину, по жељи). На један крај ставите 3 танке кришке тврдог сира.
Пажљиво, уз помоћ папира за печење, уролајте смесу у чврст ролат. Стегните га тако да се не распадне током печења.
Детаљније о начину припреме на видеу Дели Цуисине.