БЕЗ ПРЉАВОГ СУЂА И ДУГОГ КУВАЊА: Неодољива пилетина са кромпиром, моцарелом и богатим кремастим преливом, прави се све у једној посуди и готова је за САМО 30 МИНУТА
Идеална за ужурбане дане када желите домаћи оброк пун укуса, а да притом не проведете сате у кухињи.
Ако тражите брз, укусан и једноставан оброк који не захтева гомилу судова и компликовану припрему – ово је прави рецепт за вас! Сочна пилетина са кромпиром, зачинима и моцарелом, спремна је за само пола сата, а цео ручак се спрема у једној јединој посуди!
Састојци
-
Маслиново уље
-
1 мања главица црног лука (или пола веће)
-
4 кромпира
-
Со и бибер
-
3 парчета пилећег филеа (око 350 грама)
-
2 јаја
-
200 мл павлаке за кување
-
Зачини по жељи (кари, оригано...)
-
Комад моцареле
-
Парадајз
Ватросталну посуду лагано премажите маслиновим уљем. Лук исеците на танке кришке и распоредите по дну посуде. Лук исеците на танке кришке и распоредите по дну посуде.
Пилећи филе исеците на коцкице, зачините по укусу и добро измешајте рукама како би се зачини равномерно распоредили. Поређајте месо преко кромпира.
У посебној чинији жицом умутите јаја са павлаком за кување. Додајте мало соли, бибера, евентуално кари или омиљене зачине, па прелијте смесу преко меса.
Покријте јело папиром за печење, затим алуминијумском фолијом, и пеците у унапред загрејаној рерни на 180°Ц око 30 минута.
Након тога, отклоните покриваче, поспите изренданом моцарелом, додајте кришке парадајза и још мало маслиновог уља. Вратите у рерну на додатних 10 минута док се сир не отопи и све лепо не запече.
Детаљније о начину припреме на видеу Данс ла цуисине де соу.