Неодољива чоко-кокос фантазија: Брз, јефтин и савршено кремаст КОЛАЧ ОД ОСНОВНИХ САСТОЈАКА који се топи у устима и одушевљава целу породицу
Овај колач очараће вас својом сочношћу, лаганом текстуром и савршеним слојевима, а припрема је брза и једноставна.
Ако сте љубитељ богатих, кремастих колача који спајају неодољиви укус чоколаде и кокоса, ова брза чоко-кокос фантазија је прави рецепт за вас!
Састојци
За бисквит:
-
3 јаја
-
5 кашика шећера
-
1 ванилин шећер
-
2 кашике млека
-
2 кашике уља
-
3 кашике брашна
-
3 кашике кокоса
-
1 кашика какао праха
-
1 равна кашичица прашка за пециво
За преливање:
-
150 мл чоколадног млека
За крему:
-
400 мл млека
-
4 кашике шећера
-
1 пудинг са укусом ваниле (40г)
-
50 г беле чоколаде за кување
-
70 г кокоса
-
150 мл слатке павлаке
За глазуру:
-
100 г чоколаде за кување
-
100 мл слатке павлаке
Помешајте 400 мл млека са пудингом од ваниле и четири кашике шећера. Кувајте на средњој температури уз непрестано мешање док се смеса не згусне. Када је пудинг готов, склоните га са ватре.
Умешајте 50 г беле чоколаде и мешајте док се потпуно не отопи, затим додајте 70 г кокоса. Све добро сједините и оставите да се охлади.
Умутите три јаја са пет кашика шећера и ванилин шећером. Додајте по две кашике млека и уља, па наставите са мућењем. У смесу потом додајте три кашике брашна, једну кашику какаа, три кашике кокоса и једну равну кашичицу прашка за пециво. Све још једном лепо сједините.
Плех премажите уљем, а потом равномерно поспите брашна и прелијте смесу, коју ћете пећи 15 минута на 180 Ц.
Када се кора прохлади, прелијте са чоколадним млеком.
Умутите 150 мл слатке павлаке па је лагано сједините са охлађеним пудингом, уз стално мешање док не добијете глатку, кремасту смесу. Фил равномерно нанесите преко коре.
Чоколаду за кување помешајте са 100 мл слатке павлаке и загревајте на тихој ватри док се чоколада потпуно не отопи. Прелијте глазуру преко фила и лепо поравнајте.
Поспите колач кокосом и оставите га да се хлади у фрижидеру најмање 3–4 сата, како би се лепо стегао и постао још сочнији.
Детаљније о начину припреме на видеу Кувајмо лако.