Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Ручак за МАЊЕ од 100 ДИНАРА - Чорба и ШНИЦЛЕ у најјефтинијијој режији, потребан вам је ЈЕДАН САСТОЈАК, остало су зачини

15.09.2022. 16:43
Пише:
Србија Данас
čorba
чорба / Извор: Фото: Youtube printscreen/ Јелајелена Петровиц

Једноставно за припрему!

Дајемо вам идеју за ручак који кошта мање од 100 динара, а састоји се од веома укусне и хранљиве чорбе и шницли од соје. 

ЦРП НИЈЕ ДОБАР АКО ИМАТЕ ОВЕ ВРЕДНОСТИ: Ево како ћете знати када је нормалан, а када ПОВИШЕН

ЦРП НИЈЕ ДОБАР АКО ИМАТЕ ОВЕ ВРЕДНОСТИ: Ево како ћете знати када је нормалан, а када ПОВИШЕН

БУКВАЛНО ХРАНЕ КРВ: Нема добре КРВНЕ СЛИКЕ без ова ТРИ ВИТАМИНА, а ево у којим намирницама их има највише

БУКВАЛНО ХРАНЕ КРВ: Нема добре КРВНЕ СЛИКЕ без ова ТРИ ВИТАМИНА, а ево у којим намирницама их има највише

Потребно је:

  • 1 велика кашика брашна
  • уље
  • суви зачин
  • со, бибер
  • першунов лист
  • као прилог препечен хлеб (у предлогу)

Припрема:

На уљу пропржити кашику брашна да постане кремаста. Сипати 1 л воде. Додати 1 кашичицу сувог зачина (по жељи) соли. Пустит да ври, водити рачуна да ври на тихој температури да чорбица не покипи. 

Додати соли  и пустит да ври 3-4 минута. По жељи ради густине додати кашику умућеног инстанта од печурака.  На крају убацити сецкан першунов лист. Ја као прилог овој чорбици додајем сецкан препечен и двопек.

Шницле од соје

Купите сојине одреске, прокувајте их у води и када постану мекане, извадите их из воде, добро оцедите, а затим зачините по укусу. Након тога их испржите на тигању. Преукусне су.

Шницле можете уваљати и у сусам и уместо пржења, испећи их у рерни.

soja