Шехерзада торта је кремаста фантазија коју СВАКО може да СПРЕМИ! Прави се најлакше до сада - Не пече се, а готова за 20 минута
Хрскава а пуна фила, то је Шехерзада тората која се сматра најлепшом посластицом икад
Шехерзада торту је једна од омиљених посластица која се налази на трпези у бројним свечаним ситуацијама. Обично се поједе муњевитом брзином, зато вам доносимо најбољи рецепт по којем је готова за 20 минута, а коре се не пеку!
Састојци:
2 паковања турског кекса
4 кесице пудинга од карамеле
1 маргарин
10 касика сећера
500 г шлаг крема
2 л млека
Припрема:
Скувати 4 кесице пудинга од карамела у 1 л млека са 10 супених кашика шећера. Сачекати док се скроз охлади.
Када се охлади, умутити маргарин, и спојити са тим пудингом. Добро умутити миксером да се добије лепа, кремаста маса. Умутите шлаг крем са 1 л млека. Потребно вам је 500 г шлаг крема.
Припремите кекс. Овде у продавници то зову турски кекс, и то је уствари петит beurre пуњен чоколадом. Јако је танак, тако да га не треба натапати ничим, сам це повући влагу од фила.
У већи послужавник поређајте кекс. На кекс намажите карамел фил. На фил намажите шлаг крем. Након тога ставите поново кекс, па опет премажите филом, па шлаг кремом, и све тако док не потрошите материјал. Код мене је имало 4 реда кекса.
На задњи ред стављати фил, и преко шлаг крему, којом намажете целу торту, и украсите по жељи.