Старинско јело које чисти црева и враћа снагу: Због овога су наши стари издржавали сатима у пољу
Најбоља вечера и најбржа вечера – рецепт за старинско, преукусно јело које враћа снагу и побољшава пробаву после напорног дана.
30.06.2025.
21:44
Коментари (0)
Овај старински рецепт за цицвару долази из времена када се ово јело често припремало сваке вечери.
Цицвара је била неизоставан део кухиње српског, црногорског, крајишког и источнохерцеговачког поднебља.
Прави се од жутог или белог кукурузног брашна, уз додатак кајмака или сира, зависно од регије у којој се припрема.
Једна тајна старинског рецепта за цицвару је у квалитету кајмака.
Што је кајмак маснији и кремастији, то ће цицвара бити укуснија. Верује се да је ово јело изванредно за пробаву, због чега му дају назив „мелем за црева“.