СУПА са КНЕДЛАМА по рецепту Весне Змијанац употпуниће ускршњи ручак - Овако припремљена успева СВИМА, окрепљује душу и тело
Весна Змијанац у лежерном издању и без трунке шминке показала како припрема ускршњи ручак.
Својевремено је у медијима освануо снимак који је освојио срца многих – популарна певачица Весна Змијанац, једна од највећих звезда домаће сцене, виђена је како у потпуно опуштеном издању припрема ускршњи ручак, а за све то заслужна је њена ћерка, певачица Николија Јовановић, која је и снимала овај симпатичан породични тренутак.
Без трунке шминке, с кецељом око врата и осмехом на лицу, Весна се побринула да на васкршњој трпези не мањка ни једне ђаконије. Баш како то и доликује у њиховој породичној традицији.
И ове године, Николија ће Васкрс провести у породичној атмосфери – у викендици код мајке Весне, која је, као и увек, задужена за празничну гозбу. Весна се потрудила да на столу буде свега – од домаћих пита, печења, до обавезне супе са кнедлама, без које не може да се замисли ниједан породични ручак, а поготово не ускршњи.
Рецепт Весне Змијанац за домаћу супу са кнедлама
Ако желите да и ваша трпеза мирише као из бакине кухиње – Веснин рецепт је прави избор! Ево како се код Змијанчевих кува она права супа:
Састојци:
- 400 г пилетине
- 1 веза зелени (шаргарепа, целер, пашканат)
- 1 црни лук
- 1 јаје
- 2 кашике гриза (или по потреби)
- 1 кашика маслиновог уља
- Со, бибер, суви зачин по укусу
Припрема:
1. Скувајте месо
У већу шерпу ставите пилетину и налијте воду. Посолите или додајте суви зачин, побиберите и зачините по жељи. Кувајте док месо не омекша, и не заборавите да скидате пену која се ствара током кувања.
2. Додајте поврће
Црни лук преполовите и кратко запеците на рингли или у рерни – то даје супи додатну боју и арому. Заједно са исеченом шаргарепом, целером и пашканатом додајте у шерпу. Кувајте док и поврће не омекша.
3. Процедите супу
Извадите месо и поврће, а супу процедите. Месо исеците на ситније комаде, а шаргарепу вратите у чорбу.
4. Припремите кнедле
Умутите једно јаје, додајте прстохват соли и мало воде. Постепено умешајте гриз, па додајте маслиново уље. Смеса не сме бити прегуста – важно је да кнедле буду меке и ваздушасте. Кашиком вадите смесу и спуштајте директно у супу. Кувајте још око 10 минута, док кнедле не омекшају и нарасту.
Резултат је мирисна супа која буди носталгију и окупља породицу око стола – баш онако како то ради Весна Змијанац.
Ако и ви ове године желите да Васкрс проведете у духу породичне традиције, нека се и на вашој трпези нађе тањир домаће супе са кнедлама – једноставна, а пуна љубави.