Светски познат ЈОГУРТ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА: Укус, сочност и савршенство у сваком залогају, неодољива посластица која одузима дах
Овај колач је постао омиљени рецепт широм света захваљујући својој једноставности, савршеној комбинацији јогурта и јабука, те мекој и влажној текстури која једноставно топи у устима.
Јогурт колач са јабукама није само обичан десерт – он је једноставан, здрав и укусан, а може се направити са састојцима које већ имамо код куће. Комбинација киселог јогурта и слатких јабука ствара савршен баланс, док додатак ваниле и лимуна чини колач још ароматичнијим. Уз то, његова сочност је незаобилазна карактеристика која га издваја од других колача.
Састојци
Тесто
- 3 жуманца
- Прстохват соли
- 80 г шећер у праху
- 80 г отопљени маргарин
- 1 кашичица ваниле
- 200 г брашна
- 1 кашичица прашка за пециво
Фил
- 3 јабуке исецкајте на коцкице
- 40 г шећера
- 5 г густина
- Сок од 1 лимуна
Крем
- 500 г грчог јогурта
- 50 г густина
- 1 кашичица ваниле
- 3 беланца
- Прстохват соли
- 130 г шећера
Умутите три жуманцета и додајте прстохват соли, шећер у праху и све добро сједините. Затим додајте маргарин и наставите са мућењем, а потом ванилу.
У смесу просејте брашно и прашак за пециво, а потом добро промешајте да добијете глатку смесу.
1/3 теста ставите у замрзивач.
Јабуке исецкајте, па их прелијте соком од лимуна, шећером, густином и све добро промешајте. Загрејте тигањ и карамелизујте јабуке непрестаним мешањем.
Плех обложите папиром за печење и развијте тесто, а потом сипајте карамелизоване јабуке.
У јогурт додајте ванилу, шећер и све добро промешајте.
Беланца посолите и умутите миксером, а потом постепено додајте шећер. Мутите док смеса не постане густа и чврста.
Смесе сједините, а потом јабуке премажите истим и изрендајте тестом из замрзивача преко колача .
Пеците 40 минута на 180 Ц.
Детаљније о начину припреме на видеу Лецкер essen.