Хрскаве, сочне и неописиво укусне: ПУЊЕНЕ ТОРТИЉЕ са млевеним месом и моцарелом, брз рецепт за савршен оброк
Било да су за ручак, вечеру или брзи оброк у току дана, сигурно ће вас одушевити.
Ако сте у потрази за брзом, укусном и заситном храном која се лако спрема, пуњене тортиље су права ствар за вас. Овај рецепт је једноставан, а комбинација састојака чини јело невероватно богатим и пуним укуса.
У само неколико корака, можете уживати у савршеном оброку, било да га спремате за себе, породицу или госте.
Састојци
- 380 г млевеног меса
- 2 јаја
- Со, црни бибер, паприка
- Маслиново уље
- 4 тортиље
- Истопљени маргарин
- Моцарела сир
- 30 г младог лука
- 1 кашичица млека
- Першун
У млевено месо додајте јаја, а једно жуманце сачувајте за касније. Додајте зачине, а потом све лепо измешајте и сједините. Додајте уље и наставите са мешањем, плех премажите уљем.
Тортиљу премажите истопљеним маргарином, сир изрендајте и поспите преко тортиље, а затим преклопите тортиљом коју исто премажите и на њу нанесите млевено месо и сецкани млади лук.
Тортиље уролајте у ролат, а потом пресеците на пола и ређајте их у плех. Поновите поступак и са осталим тортиљама.
Жуманце помешајте са кашиком киселим млеком и премажите сваку тортиљу.
Пеците на 180 Ц на 25 минута. Затим премажите са остатком жуманца и поспите сиром и запеците још 5-7 минута.
Детаљније о начину припреме на видеу Резепт хуб.