Тајне најмекше и најсочније пилетине у сосу - ПИЛЕЋЕ ШНИЦЛЕ као из ресторана са Мишелин звездом, спремне за 30 минута
Ако желите да ваш ручак заблиста као у ресторану, али без компликација, овај рецепт за пилеће шницле у кремастом сосу је права магија. Мекане, сочне и пуне укуса, готове су за само пола сата – а сваки залогај враћа у детињство и гарантује похвале целе породице.
Сви тражимо трикове како да пилетина буде савршено мекана и сочна, без сушења или губитка укуса. Тајна овог рецепта лежи у маринади и сосу који пилетини дају текстуру и дубину окуса као у најбољим ресторанима. Идеално за брзе недељне ручкове, породичне вечере или чак мини славља код куће.
Састојци (за 4 особе):
- 600 г пилећих шницли (батак или бело месо)
- 2 кашике маслиновог уља
- 200 мл павлаке за кување
- 100 мл пилећег бујона
- 1 кашика сенфа
- 2 чена белог лука, ситно исецкана
- Со и бибер по укусу
- Свеже зачинско биље (першун или тимијан)
Припрема:
Пилеће шницле посолите, побиберите и премажите сенфом са обе стране.
У тигању загрејте уље и кратко пропржите шницле са обе стране док не добију златну боју (3-4 минута по страни).
Извадите шницле и у тигањ додајте бели лук, павлаку и бујон. Мешајте док сос не постане кремаст.
Вратите шницле у сос, смањите ватру и пустите да крчкају још 10 минута док не упију све ароме.
На крају поспите свежим зачинским биљем и послужите одмах.
Савети за максималну сочност:
- Маринирајте пилетину 15 минута у сенфу и мало уља пре пржења.
- Павлаку додајте постепено да сос не прокључа превише.
- Користите квалитетан бујон – пилетина ће бити богатијег укуса.