Торта од ЧОКОЛАДЕ и јагода која се не пече и не гоји, а припрема се од само 5 састојака - Ову посластицу можете јести без гриже савести
Припрема се јако лако, не пече се, а укус ће верујемо све одушевити.
Савршен спој чоколаде и јагоде заплесаће на вашем непцу када пробате ову здраву сирову торту. Припрема се јако лако, не пече се, а укус ће верујемо све одушевити.
САСТОЈЦИ:
База:
200г урми (потопити у млаку воду на 15 мин)
100г овсених пахуљица
100г орашастих плодова (бадеми / ораси / лешници)
20г какаа
200г свежих јагода
Фил:
120г црне чоколаде
1 конзерва кокосовог млека (400мл)
ПРИПРЕМА:
-За базу прво у блендеру уситнити орашасте плодове.
-Затим им додати овсене и преходно потопљене урме.
-Све изблендати док не добијете лепљиву смесу коју ћете утиснути као први слој на пек папир у калуп.
Затим врло лако правите фил:
-Истопите чоколаду на пари и помешајте је са кокосовим млеком (кокосово млеко треба да је одстојало на собној температури како би било течно)
-Добро промешајте да се сједине ова два састојка.
-Прво намажите 3,4 кашике фила преко коре и додајте сецкане јагоде.
-Затим само проспите остатак фила на јагоде и то је то.
-Оставити на хлађење у фрижидер на неколико сати или преко ноћи.
Пријатно!
Србија Данас/Стил, Милица Крајновић/Пренела Ј.Ш.