Торта за 5 МИНУТА: Савршена комбинација воћа, кремастог фила и хрскавог кекса уз карамел прелив чини ову посластицу неодољивом, а једноставном
Ако мислите да је припрема торта дуготрајан и компликован процес, припремите се да будете изненађени.
Ова торта се прави за свега 5 минута, а њена освежавајућа и лагана текстура учиниће да се заљубите у сваки залогај.
Испробајте овај рецепт и уверите се сами да права посластица може да се направи брже него што сте икада мислили
Састојци
- 1 банана
- 1 јабука
- 2 кивија
- 8 јагода
- Сок од пола лимуна
- 1 л млека
- 200 г пудинга у праху од карамеле
- 150 г кекса
- Листићи бадема
- Карамел прелив
Воће оперите, ољуштите и ситно исецкајте. Затим све заједно прелијте лимуновим соком.
У кључало млеко додајте пудинг и мешајте. Када почне да кључа, кувајте још 2 минута.
У плех поређајте воће, а уситните кекс и додајте у смесу. Затим смесу прелијте са млеком и поклопите фолиом и држите 2 сата у фрижидеру.
Листиће бадема пропржите у тигању, а потом преливом прелијте колач и поспите листиће.
Детаљније о начину припреме на видеу Ricette долци.