Пријатно!
Вечера као из ресторана: Сочна пилетина у најкремастијем сосу, а ево и од којих састојака се спрема
Ако сте у дефициту са идејама када је у питању вечера, ово је прави чланак за вас.
Савршен је избор за брзу, али елегантну вечеру - припрема се у једном тигању за мање од 30 минута.
Служи се уз тестенину, пире кромпир или хлеб за умакање у преукусни сос.
Састојци
- Пилеће груди 4 филеа
- Со и бибер по укусу
- Сушени оригано или италијански зачини 1 кашичица
- Маслиново уље 2 кашике
- Бели лук 3 чен
- Павлака за кување 200 мл
- Пармезан 50 г
- Сушени парадајз 100 г
- Baby спанаћ 100 г
- Сецкан першун по жељи
Како припремити
Пилетину посолите, побиберите и поспите ориганом. У тигању загрејте уље, па испржите филете са обе стране док не порумене (око 5 минута по страни). Извадите из тигања и оставите са стране. У исти тигањ додајте бели лук и кратко пропржите (нека не загори). Сипајте павлаку за кување, додајте пармезан и мешајте док се не отопи.
Додајте сушени парадајз и спанаћ, кувајте док спанаћ не увене. Вратите пилетину у сос и кувајте још 5-7 минута док се све лепо не сједини и пилетина се не скува до краја. Послужите топло, уз тестенину, пире или хрскаву корицу хлеба.