Веома БРЗ и ЛАК рецепт за МУСАКУ ИЗ ТИГАЊА - Сочна, пуна фила, а тако кремаста
Сви љубитељи мусаке свакако би требали да испробају овај рецепт.
Када желите укусно јело које се брзо припрема, мусака из тигања је идеално решење! Овај једноставан рецепт омогућава вам да уживате у богатом укусу мусаке без дуготрајног печења у рерни. У наставку је брзи рецепт који ће вам помоћи да припремите савршену мусаку у само неколико корака.
Састојци:
3-4 кромпира
1 црни лук
450 г млевеног меса (по избору)
2 чена белог лука
100 г качкаваља
1-2 парадајза
Младог лука
Со, паприка, бибер, босиљак (по укусу)
Припрема:
Кромпир ољуштите и исеците на танке колутове. Црни лук и бели лук ситно исецкајте. У већем тигању загрејте мало уља, па додајте црни лук. Пржите га док не постане стакласт, а затим додајте млевено месо. Пржите док месо не добије златну боју. Додајте бели лук и зачине (со, паприка, бибер, босиљак) по укусу и добро промешајте.
У тигању поредајте слој кромпира, затим слој млевеног меса, па још један слој кромпира. На врху распоредите исецкане парадајзе и прелијте све са мало воде или бујона. Покријте тигањ и кувајте на лаганој ватри око 20-30 минута, повремено промешајући како се не би залепило. Када је кромпир омекшао, поспите наренданим качкаваљем и још мало свежег младог лука. Покријте тигањ на неколико минута да се сир отопи.
Мусака из тигања је сада спремна! Сервирајте је топло, уз свежу салату или јогурт, и уживајте у овом једноставном, али укусном јелу које ће се свидети целој породици. Брзо, лако и врло укусно!