Заборавите на класичну КУПУС САЛАТУ: Две верзије које одузимају дах – једна лагана и хрскава, друга кремаста и пуна укуса
Представљамо вам два фантастична рецепта за купус салату која се спремају лако, а пружају праву малу експлозију укуса.
Ако тражите брзу, освежавајућу и неодољиво укусну салату коју ће ваши гости обожавати, не тражите даље. Савршене су као прилог, али толико су богате и сочне да могу бити и главно јело у лаганијој варијанти.
Купус салата са јабуком и кукурузом, освежење које мами осмех
- 400 г купуса
- 100 г куваног кукуруза
- 1 зелена јабука
- 1 краставац
- Мало мирођије
- 3-4 кашике павлаке
- Со, бибер
- 1 кашика лимуновог сока
Изрендајте купус, а затим додајте кувани кукуруз, изрендану јабуку и краставац сечен на танке траке. Убаците ситно сецкану мирођију. Зачините сољу и бибером, додајте павлаку и лимунов сок, па све лепо промешајте. Ова салата је идеална уз печења, али је и сама по себи пун погодак.
Купус салата са јајима, кремаста, заситна и потпуно другачија
- 400 г купуса
- 1-2 краставца
- Мало мирођије и першуна
- 4 кувана јајета
- 2-3 кашике уља
- 2 кашике павлаке
- 1 кашичица сенфа
Јаја скувајте, а затим одвојите беланца од жуманаца. Купус и краставце исеците на танке траке, додајте ситно сецкане мирођију и першун, као и исецкана беланца. Жуманца испасирајте и помешајте са уљем, сенфом и павлаком, па зачините по укусу. Овај дресинг сипајте преко салате и добро промешајте.
Детаљније о начину припреме на видеу Викарецепт.