Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗАПЕЧЕНЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ: Ручак за десетку по рецепту из бакине кухиње, један састојак је кључан са савршен укус (ВИДЕО)

06.07.2023. 09:30
Пише:
Србија Данас
punjene paprike
пуњене паприке / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Идеално за данашни оброк!

Пуњене паприке ослићем, мислим да сам сад премашила и саму себе. Не осећа се риба, невероватно добар укус

Потребно је:

  • 2 ослића средња
  • 10 средњих паприка за пуњење
  • 1 главица црног лука
  • 1 кашичица мл паприке и туцане љуте
  • 1 главица белог лука
  • 1 већа рендана шаргарепа
  • 1 већи млад кромпир рендан
  • 3 пуне кашике пиринца опраног
  •  бибер
  • суви зачин
  • 1 парадајз
  • 200 мл куваног парадајза
  • 200 мл воде
  • 1 веза першуновог листа уље

Припрема:

На уљу пропржити сецкан црни лук и рендану шаргарепу. Кад се упржи додати уситњену рибу са белим луком и рендан кромпир. Све изједначити. Додати кашику сувог зачина, слатку мл. паприку и туцану мл бибер и опран пиринач. Додати обилно першуновог листа. Све изједначити.

Паприке опрати и извадити сеце па пунити паприке и затварати колутовима парадајза. Ако нема може и колутови кромпира. Налити куваним парадајзом помешаног са водом и мало уље. Убацити у парадајз и кашику инстанта од печурака супе. Још мало прелити уљем и ставити покривено у рерну сат времена да крчка.