Sreda 21. feb 2024.
Ivana Kostić

Progovorio OTAC preminule trudnice iz Niša prvi put nakon SMRTI ĆERKE: Njegove reči BOLE

Foto: Printscreen Facebook / Pravda za Ivanu i Veru
Tuga

Otac porodilje Ivane Kostić (32) iz Niša koja je preminula tri dana nakon što je rodila ćerku Veru, koja je, takođe, preminula, kaže da sumnja u izveštaj Komisije za unutrašnji stručni nadzor Kliničkog centra u Nišu kojim je ustanovljeno da nije bilo propusta lekara, i da veruje da je sve “ispeglano” kako bi se zaštitili odgovorni.

Stigao izveštaj komisije Kliničkog centra o smrti trudnice iz Niša

Progovorila najbolja drugarica preminule Ivane: Od njenih reči suze same naviru na oči

Ivana je preminula 2. jula u bolnici u Višegradskoj gde je iz niške Ginekološko akušerske klinike upućena na dalje zbrinjavanje, četiri dana nakon smrti svog novorođenčeta.

Komisija koja je formirana po nalogu direktora Kliničkog centra Niš Zorana Radovanovića ustanovila je da je žena koja je bila u 27 nedelji trudnoće lečena po svim protokolima te da je zrok smrti takozvani Bud Chiari sindrom, odnosno tromboza hepatičnih krvnih sudova.

Prethodno, Komisija niškog Doma zdravlja gde je Ivani vođena trudnoća, takođe, je saopštila da ova ustanova nije odgovorna za tragičan ishod njenog lečenja.

– Sumnjam u ono što je tu napisano, verujem da je sve “ispeglano” kako bi se zaštitili odgovorni. Očekujemo rezultate inspekcijskog nadzora koji se sprovodi u ustanovama gde je Ivana lečena, pa ćemo onda videti šta ćemo dalje – kazao je Sibin, otac preminule žene.

Potresno: Slika sa sahrane porodilje Ivane iz Niša i njene bebe kida dušu (FOTO)

Povodom ove tragedije formirana je i FB grupa pod nazivom “Pravda za Ivanu i Veru” čiji članovi traže odgovornost zbog smrti porodilje i njene bebe. O ovoj tragediji više možete saznati klikom OVDE.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd