Najlakši način da ofarbate Vaskršnja jaja: Samo ih PROTRESITE U PIRINČU i dobijte magične, prirodne šare bez hemikalija
Sve završavate za samo nekoliko minuta – protresete u kesi i gotovo!
Ako tražite zabavan, kreativan i potpuno bezbedan način da ofarbate uskršnja jaja, metoda sa pirinčem je savršen izbor! Ova tehnika ne zahteva veštačke boje niti hemikalije, a rezultat su jaja sa jedinstvenim, šarenim i mermernim efektom.
Sastojci
- Pirinač
- Prehrambena boja za torte i kolače
- 2 kašičice vode
Jaja dobro operite, a potom ih sa sirćetom obrišite. Zatim jaja skuvajte.
U kesice za zamrzivač sipajte pirinač, da prekrije jedno jaje, a potom pospite po pola kesice boje, a potom prelijte vodom. Zatvorite kesu i protrljajte, kako biste sjedinili boju i pirinač.
Jaja treba da budu mlako, a zatim stavite u svaku kesicu. Protresite, a zatim izvadite jaje sve zajedno sa pirinčem.
Kada se boja oduši, odstranite ostatke pirinča i jaja su spremna.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Bokina kuhinja.