Zapečene njoke u kremastom sosu sa piletinom: Brzinski ručak spreman za 30 MINUTA, savršenog ukusa, kom niko neće moći da odoli
Zapečene njoke u sosu sa piletinom su jedan od onih jela koja ne samo da osvajaju svojim ukusom, već i svojim jednostavnim načinom pripreme.
Ovaj recept je idealan za ljubitelje italijanske kuhinje, ali i za sve one koji uživaju u bogatstvu ukusa, kombinaciji mekanih njoka i bogatog sosa. Bilo da pripremate obrok za porodicu ili želite da impresionirate prijatelje na večeri, ovo jelo je pun pogodak.
Sastojci
- 100 g crni luk
- 100 g crvene paprike
- 100 ml maslinovog ulja
- 400 g pilećeg belog mesa
- 20 g spanaća
- So, začini po želji
- 100 g šargarepe
- 100 ml bademovog mleka
- 50 g kikiriki putera
- So, začini po želji
- 250 g njoka
- 50 g kačkavalja
Luk i papriku iseckajte na sitno, kao i piletinu.
U zagrejan tiganj dinstajte luk i papriku, a zatim prelijte 100 ml vode, posolite i dinstajte na smanjenoj temperaturi uz povremeno mešanje oko 15 minuta.
Prelijte povrće uljem, a potom ponovo promešajte i dinstajte par minuta. Zatim dodajte piletinu, začine po želji i prelijte sa 100 ml vode. Kuvajte na laganoj temperaturi.
Na kraju dodajte spanać, promešajte i pustite da se smesa ohladi.
Šargarepu iseckajte, a zatim obarite u slanoj vodi. Nakon toga izblendajte, pa dodajte mleko i kikiriki puter, kako biste dobili kremasti sos.
Njoke skuvajte, a zatim ih sipajte u pleh. Prelijte sa piletinom i sosom, ravnomerno po celom plehu. Zatim, izrendajte kačkavalj i pecite 15 minuta na 200 C.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Pečat života.