BAKLAVA bez kora sa orasima i JOGURTOM sočnija je od originalne - Topi se u ustima koliko je mekana, nije preslatka i začas gotova
Recept za baklavu bez kora morate zabeležiti, jer svako ko je bude probao, sigurno će vam tražiti reecept.
Baklava bez kora sa orasima se pravi neverovatni lako, te upeva i onim neiskusnim domaćicama koje ne vole da provode mnogo vremena u kuhinji. Sa druge strane, njenom ukusu ne može apsolutno niko da odoli!
Količina naminica za 8 osoba:
100 gr mlevenih oraha
100 gr suvog grožđa
1 čaša jogurta
1 šoljica ulja
3 šoljice mleka
3 šoljice brašna
3 šoljice griza
1 prašak za pecivo
Sirup:
400 g šećera
500 ml vode
sok od jednog limuna
Način pripreme:
U vanglicu staviti orahe, suvo grožđe, jogurt, mleko, brašno, ulje, griz, prašak za pecivo i sve lagano dobro izmešati.
Sipati u podmazan pleh. Zagrejati rernu na 180 C stepeni. Peći u zagrejanoj rerni, dok gornja strana ne dobije zlatno braon boju oko 30 min...Iseći na željeni oblik.
Sirup: šećer dobro razmutiti u vodi i dodati sok od jednog limuna i pustiti da vri 5 minuta...