БАКЛАВА без кора са орасима и ЈОГУРТОМ сочнија је од оригиналне - Топи се у устима колико је мекана, није преслатка и зачас готова
Рецепт за баклаву без кора морате забележити, јер свако ко је буде пробао, сигурно ће вам тражити реецепт.
Баклава без кора са орасима се прави невероватни лако, те упева и оним неискусним домаћицама које не воле да проводе много времена у кухињи. Са друге стране, њеном укусу не може апсолутно нико да одоли!
Количина наминица за 8 особа:
100 гр млевених ораха
100 гр сувог грожђа
1 чаша јогурта
1 шољица уља
3 шољице млека
3 шољице брашна
3 шољице гриза
1 прашак за пециво
Сируп:
400 г шећера
500 мл воде
сок од једног лимуна
Начин припреме:
У ванглицу ставити орахе, суво грожђе, јогурт, млеко, брашно, уље, гриз, прашак за пециво и све лагано добро измешати.
Сипати у подмазан плех. Загрејати рерну на 180 Ц степени. Пећи у загрејаној рерни, док горња страна не добије златно браон боју око 30 мин...Исећи на жељени облик.
Сируп: шећер добро размутити у води и додати сок од једног лимуна и пустити да ври 5 минута...