MANASTIRSKI gulaš bez mesa je JEFTINO jelo koje dugo drži sitim - Puno vitamina iz povrća, savršen obrok za jačanje imuniteta tokom zime
Ovaj manastirski gulaš bez mesa pravi je hit među domaćicama koje žele zdravo, ukusno i jeftino jelo. Bogat vitaminima iz svežeg povrća, savršeno je rešenje za hladne zimske dane kada je imunitet u prvom planu.
Manastirski gulaš bez mesa je jednostavno, brzo i izuzetno hranljivo jelo koje dugo drži sitim. Kombinacija šarenog povrća, začina i laganog kuvanja stvara aromatičan obrok koji podseća na tradicionalnu kuhinju, a istovremeno jača imunitet i pruža energiju tokom čitavog dana. Idealan je za sve koji žele da hrane telo kvalitetno, a pritom uštede vreme i novac.
Sastojci
- 750 g krompira
- 1-2 paprike
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 3–4 kašike ulja
- malo sirćeta
- so i biber po želji
- 1–2 kaišike slatke mlevene paprike
- ½ vezice naseckanog peršuna
- 1 lovorov list
- 1 dl kisele pavlake
- 1 l goveđeg bujona
- malo mlevenog kumina i usitnjenog majorana
Priprema
U većem loncu zagrejte ulje, pa na njemu prepržite beli i crni luk narezane na komadiće.
Dodajte im mlevenu papriku, pa sve zajedno zalijte sirćetoom i goveđim bujonom koji ste samostalno napravili ili ste ga dobili od kocke za goveđu supu.
Ako ne jedete ništa životinjskog porekla, u ćoravi gulaš možete dodati i povrtni bujon koji će jelu dati nežniji ukus.
Kada bujon proključa, u njega dodajte očišćeni krompir narezan na veće kocke. Sve začinite solju, biberom, kuminom, majoranom, peršunom i lovorovim listom.
Gulaš kuvajte na laganoj vatri oko pola sata, odnosno dok se krompir ne skuva do kraja.
Pred kraj kuvanja u gulaš dodajte glatko izmešanu kiselu pavlaku.
Gulaš od krompira poslužite s dodatnim kiselom pavlakom i naseckanim peršunom.
Prijatno.