МАНАСТИРСКИ гулаш без меса је ЈЕФТИНО јело које дуго држи ситим - Пуно витамина из поврћа, савршен оброк за јачање имунитета током зиме
Овај манастирски гулаш без меса прави је хит међу домаћицама које желе здраво, укусно и јефтино јело. Богат витаминима из свежег поврћа, савршено је решење за хладне зимске дане када је имунитет у првом плану.
Манастирски гулаш без меса је једноставно, брзо и изузетно хранљиво јело које дуго држи ситим. Комбинација шареног поврћа, зачина и лаганог кувања ствара ароматичан оброк који подсећа на традиционалну кухињу, а истовремено јача имунитет и пружа енергију током читавог дана. Идеалан је за све који желе да хране тело квалитетно, а притом уштеде време и новац.
Састојци
- 750 г кромпира
- 1-2 паприке
- 1 већа главица црног лука
- 1 чен белог лука
- 3–4 кашике уља
- мало сирћета
- со и бибер по жељи
- 1–2 каишике слатке млевене паприке
- ½ везице насецканог першуна
- 1 ловоров лист
- 1 дл киселе павлаке
- 1 л говеђег бујона
- мало млевеног кумина и уситњеног мајорана
Припрема
У већем лонцу загрејте уље, па на њему препржите бели и црни лук нарезане на комадиће.
Додајте им млевену паприку, па све заједно залијте сирћетоом и говеђим бујоном који сте самостално направили или сте га добили од коцке за говеђу супу.
Ако не једете ништа животињског порекла, у ћорави гулаш можете додати и повртни бујон који ће јелу дати нежнији укус.
Када бујон прокључа, у њега додајте очишћени кромпир нарезан на веће коцке. Све зачините сољу, бибером, кумином, мајораном, першуном и ловоровим листом.
Гулаш кувајте на лаганој ватри око пола сата, односно док се кромпир не скува до краја.
Пред крај кувања у гулаш додајте глатко измешану киселу павлаку.
Гулаш од кромпира послужите с додатним киселом павлаком и насецканим першуном.
Пријатно.