POSNE pogačice sa susamom koje vraćaju mirise detinjstva: najmekše, najjednostavnije i prave se od samo tri sastojka
Najmekše posne pogačice sa susamom, pripremljene od samo tri sastojka, osvajaju jednostavnošću i neodoljivim mirisom koji vraća u detinjstvo. Idealne su za vreme posta, slave, posluženje uz čaj ili kao brz doručak koji se topi u ustima.
Ako volite recepte koji bude nostalgiju i podsećaju na kuhinju naših baka, ove posne pogačice sa susamom biće pravo otkrovenje. Spremane od samo vode, ulja i brašna, bez komplikovanja i dugog čekanja, one dokazuju da najlepša jela često nastaju iz najjednostavnijih namirnica. Njihova mekoća, miris sveže pečenog testa i nežno hrskava korica sa susamom čine ih savršenim izborom za dane posta, slavsko posluženje ili kada poželite toplu, domaću užinu koja se priprema za tren.
Recept
500 grama brasna
250 ml mineralne vode
100 ml ulja
1 kasika secera
1 kasicica soli
25 grama svjezeg kvasca ili 10 grama suhog kvasca
kukuruzno brasno
susam
mak
Priprema