Starinski KUGLOF sa ORASIMA, pudingom i merama na čaše: Mekan, mirisan i uvek uspe - domaći recept koji će vas oduševiti na prvi zalogaj
Zaboravljeni klasik koji miriše na detinjstvo! Ovaj starinski kuglof sa orasima i pudingom pravi se po receptu naših baka - jednostavno, na čaše, bez vage i bez greške.
Ako volite kolače koji spajaju miris doma, jednostavnost i bogat ukus, ovaj starinski kuglof sa orasima biće vaš novi favorit. Pravi se sa merama na čaše, pa nema komplikovanja ni dugog merenja sastojaka - sve ide brzo i lako.
Puding mu daje neverovatnu mekoću i sočnost, a orasi onaj tradicionalni šmek koji svaka kuća pamti. Peče se ravnomerno, divno miriše dok se rerna greje, i savršen je uz jutarnju kafu ili kao poslastica posle ručka. Ovo je onaj recept koji se ne menja, jer uvek uspe i svi traže parče više.
Sastojci
Sve se meri sa šoljom od 200 ml.
- 4 jaja
- 1 šolja šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 šolja ulja
- pola šolje jogurta
- pola šolje mleka
- 2 šolje brašna
- 1 puding od vanile (prašak)
- 1 prašak za pecivo
- 1 šolja seckanih ili mlevenih oraha
Za kalup: 30 gr. margarina ili dve kašike ulja, malo brašna (kašika).
Priprema
Namažite kalup margarinom ili uljem i pospite brašnom. Uključite rernu na 180 stepeni da se zagreje.
Umutite jaja (bez odvajanja belanaca), dodajte šećer i vanilin šećer pa nastavite mutiti.
Dodajte sve ostale satojke, prvo tečne pa suve i lagano varjačom promešajte. Izlijte u kuglof i pecite oko 40 - 60 minuta.
Ostaviti da se malo prohladi, izvaditi iz kalupa i posuti šećerom u prahu.