Старински КУГЛОФ са ОРАСИМА, пудингом и мерама на чаше: Мекан, мирисан и увек успе - домаћи рецепт који ће вас одушевити на први залогај
Заборављени класик који мирише на детињство! Овај старински куглоф са орасима и пудингом прави се по рецепту наших бака - једноставно, на чаше, без ваге и без грешке.
Ако волите колаче који спајају мирис дома, једноставност и богат укус, овај старински куглоф са орасима биће ваш нови фаворит. Прави се са мерама на чаше, па нема компликовања ни дугог мерења састојака - све иде брзо и лако.
Пудинг му даје невероватну мекоћу и сочност, а ораси онај традиционални шмек који свака кућа памти. Пече се равномерно, дивно мирише док се рерна греје, и савршен је уз јутарњу кафу или као посластица после ручка. Ово је онај рецепт који се не мења, јер увек успе и сви траже парче више.
Састојци
Све се мери са шољом од 200 мл.
- 4 јаја
- 1 шоља шећера
- 1 ванилин шећер
- 1 шоља уља
- пола шоље јогурта
- пола шоље млека
- 2 шоље брашна
- 1 пудинг од ваниле (прашак)
- 1 прашак за пециво
- 1 шоља сецканих или млевених ораха
За калуп: 30 гр. маргарина или две кашике уља, мало брашна (кашика).
Припрема
Намажите калуп маргарином или уљем и поспите брашном. Укључите рерну на 180 степени да се загреје.
Умутите јаја (без одвајања беланаца), додајте шећер и ванилин шећер па наставите мутити.
Додајте све остале сатојке, прво течне па суве и лагано варјачом промешајте. Излијте у куглоф и пеците око 40 - 60 минута.
Оставити да се мало прохлади, извадити из калупа и посути шећером у праху.