Svečana JUNEĆA ČORBA sa povrćem i mekanim mesom za slave i praznike - Okrepljuje tokom hladnih zimskih dana, a tako je ukusna i zdrava
Ova bogata juneća čorba pravo je jelo za dušu – mirisna, puna povrća i komadića mekanog mesa koji se tope u ustima. Idealna je kao uvod u slavsku trpezu ili nedeljni ručak kada želite da okupite porodicu oko stola.
Kuvana na laganoj vatri, uz korenasto povrće, začine i malo ljubavi, ova čorba podseća na stara, domaćinska vremena. Nije previše masna, a opet je dovoljno jaka da zasiti i najgladnije ukućane. Tokom hladnih jesenjih i zimskih dana, poslužiće vam i kao lek i kao uživanje – bogata supa puna hranljivih sastojaka koja greje i telo i dušu.
Priprema nije zahtevna, a rezultat je čorba koja miriše na dom i praznike.
Sastojci:
mast ili ulje
2 crna luka
3 šargarepe
pola manjeg celera
seckano lišće celera
vegeta
biber
so
suvi peršun
1 kg. junećeg mesa
1 list lovora
4 - 5 l. vode
2 kašike sirćeta
2 kašike brašna
150 ml. mleka
seckani peršun
Priprema