Свечана ЈУНЕЋА ЧОРБА са поврћем и меканим месом за славе и празнике - Окрепљује током хладних зимских дана, а тако је укусна и здрава
Ова богата јунећа чорба право је јело за душу – мирисна, пуна поврћа и комадића меканог меса који се топе у устима. Идеална је као увод у славску трпезу или недељни ручак када желите да окупите породицу око стола.
Кувана на лаганој ватри, уз коренасто поврће, зачине и мало љубави, ова чорба подсећа на стара, домаћинска времена. Није превише масна, а опет је довољно јака да засити и најгладније укућане. Током хладних јесењих и зимских дана, послужиће вам и као лек и као уживање – богата супа пуна хранљивих састојака која греје и тело и душу.
Припрема није захтевна, а резултат је чорба која мирише на дом и празнике.
Састојци:
маст или уље
2 црна лука
3 шаргарепе
пола мањег целера
сецкано лишће целера
вегета
бибер
со
суви першун
1 кг. јунећег меса
1 лист ловора
4 - 5 л. воде
2 кашике сирћета
2 кашике брашна
150 мл. млека
сецкани першун
Припрема