Zlatni začin koji topi kilograme dok spavate: Ubrzava metabolizam i briše salo sa stomaka!
Kurkuma – kraljica začina skida suvišne kilograme
Rizomi kurkume mogu se koristiti sveži. Ipak, češće se suše i melju u zlatni, narandžasto-žuti prah, koji se koristi za bojenje, ali i kao začin u mnogim jelima azijske kuhinje. Od davnina, kurkuma se koristi kao lek u ajurvedskoj medicini, a savremena istraživanja sve više i naučno dokazuju njena blagotvorna svojstva, prevashodno antiupalno (artritis, artroza, zdravlje zglobova, kostiju, mišića) i antioksidativno.
Kurkuma (Curcuma longa) pripada familiji Zingiberaceae, koju neki nazivaju i familija đumbira (kojoj đumbir i pripada).
U ovom tekstu donosimo i podatke o uspešnom delovanju kurkume na ubrzavanje metabolizma i sagorevanje masnoća, utičući tako i na suvišne kilograme.
Ceo tekst pročitajte na tosamja.media.