Aromatični DOMAĆI RATLUK - Sprema se uz samo ČETIRI SASTOJKA za par minuta, odličan prilog uz jutarnju kafu
Baš kao što su naše bake praktikovale, malo slatkog na početku dana ne može da škodi.
Ukoliko volite ratluk uz jutarnju kafu, prenosimo vam recept za ovu poslasticu.
Evo kako da ga napravite kod kuće, brzo i lako uz nekoliko svima dostupnih sastojaka.
Potrebni sastojci:
- 2 čaše šećera
- 3 čaše vode
- 1 čaša skroba ili gustina.
- sok od pola limuna
- 1/2 čaše seckanih oraha
Šećer sipajte u tri čaše vode, dodajte i sok od limuna i ostavite na šporetu da se istopi.
Skrob razmutiti u malo vode i dodati u vodu sa šećerom. Kuvati uz stalno mešanje dok se smesa ne zgusne. Dobićete puding masu, a zatim smanjite temperaturu na najmanji podeljak, uz neprestano mešanje.
Potrebno je kuvati dok masa ne postane želatinasta, a zatim dodajte orahe i mešajte da se sve sjedini.
Smesu izručiti u kalup obložen pek papirom i ostaviti da stoji 12 sati, a na kraju posuti prah šećerom i seći na kockice.
Ratluk se odlično slaže uz domaću kafu, a možete ga konzumirati i uz običnu vodu, deluje veoma osvežavajuće.