Baklava koja se SLUŽI SA SLADOLEDOM topi se u ustima: Hrskava, sočna i bogata orasima – a kad se spoji s hladnim zalogajem, postaje savršena letnja poslastica
Zaboravite sve što ste znali o klasičnoj baklavi! Ova verzija se peče kao najsočniji kolač, prelivena je gustim, mirisnim sirupom i bogato puna orasima – ali ono što je čini neodoljivom jeste posluženje sa kuglom omiljenog sladoleda. Savršen spoj vruće i hladne teksture koji oduševljava i decu i odrasle!
Baklava je već decenijama omiljeni kolač u mnogim domaćinstvima, ali ova verzija donosi pravi letnji zaokret. Hrskava jufka, bogat sloj mlevenih oraha, mirisni sirup od šećera i vode, i – na kraju – kugla sladoleda koja se topi preko još tople baklave. Recept je jednostavan, sastojci su pristupačni, a efekat je – pravi spektakl na tanjiru!
Bilo da spremate za goste, svečanu trpezu ili želite da obradujete porodicu za vikend, ovo je recept koji se pamti.
Sastojci
1 kg šećera,
1 l vode
250g maslaca,
1 jufka,
700g oraha,
sladoled prilikom serviranja
Priprema