Баклава која се СЛУЖИ СА СЛАДОЛЕДОМ топи се у устима: Хрскава, сочна и богата орасима – а кад се споји с хладним залогајем, постаје савршена летња посластица
Заборавите све што сте знали о класичној баклави! Ова верзија се пече као најсочнији колач, преливена је густим, мирисним сирупом и богато пуна орасима – али оно што је чини неодољивом јесте послужење са куглом омиљеног сладоледа. Савршен спој вруће и хладне текстуре који одушевљава и децу и одрасле!
Баклава је већ деценијама омиљени колач у многим домаћинствима, али ова верзија доноси прави летњи заокрет. Хрскава јуфка, богат слој млевених ораха, мирисни сируп од шећера и воде, и – на крају – кугла сладоледа која се топи преко још топле баклаве. Рецепт је једноставан, састојци су приступачни, а ефекат је – прави спектакл на тањиру!
Било да спремате за госте, свечану трпезу или желите да обрадујете породицу за викенд, ово је рецепт који се памти.
Састојци
1 кг шећера,
1 л воде
250г маслаца,
1 јуфка,
700г ораха,
сладолед приликом сервирања
Припрема