Boranija sa junetinom je jelo koje niko neće moći da odbije - Kremasta, raskuvana i ukrčkana idealan je izbor za ZDRAV RUČAK
Kada su u pitanju tradicionalna jela uvek se treba držati osnovnog recepta - tu ne možete da pogrešite
Boranija sa mesom jedno je od onih jela koje su naše bake i mame rado pravile, a pored toga što je veoma ukusno izuzetno je i zdravo. Pripremljena po ovom receptu biće brzo gotova, a sigurno će svi ukućani uživati u njenom ukusu.
Sastojci:
2 luka
700 g junećeg buta
800-900 g žute boranije
4 šargarepe
1 čen belog luka
100 ml paradajiz soka
2 kašike brašna
ulje
so
suvi začin I biber
1 l vode
Sipati ulje u šerpu i zagrejati ga. Dodati iseckani luk i dinstati ga dok ne postane staklast. Dodati 1 kašičicu soli i kada omekša luk dodati meso iseckano na kockice. Dinstati 15ak minuta pa dodati šargarepu. Dinstati oko 20 min uz povremeno dodavanje vode. Kada ispari tečnost dodati beli luk, brašno I slatku papriku.Dodati vodu I pričekati da proključa. Dodati paradajiz sok. Kada prokljuca dodati boraniju i začiniti suvim začinom i biberom po ukusu. Kuvati još oko 30 min.
Ceo postupak pripreme možete pogledati i u videu