Боранија са јунетином је јело које нико неће моћи да одбије - Кремаста, раскувана и укрчкана идеалан је избор за ЗДРАВ РУЧАК
Када су у питању традиционална јела увек се треба држати основног рецепта - ту не можете да погрешите
Боранија са месом једно је од оних јела које су наше баке и маме радо правиле, а поред тога што је веома укусно изузетно је и здраво. Припремљена по овом рецепту биће брзо готова, а сигурно ће сви укућани уживати у њеном укусу.
Састојци:
2 лука
700 г јунећег бута
800-900 г жуте бораније
4 шаргарепе
1 чен белог лука
100 мл парадајиз сока
2 кашике брашна
уље
со
суви зачин И бибер
1 л воде
Сипати уље у шерпу и загрејати га. Додати исецкани лук и динстати га док не постане стакласт. Додати 1 кашичицу соли и када омекша лук додати месо исецкано на коцкице. Динстати 15ак минута па додати шаргарепу. Динстати око 20 мин уз повремено додавање воде. Када испари течност додати бели лук, брашно И слатку паприку.Додати воду И причекати да прокључа. Додати парадајиз сок. Када прокљуца додати боранију и зачинити сувим зачином и бибером по укусу. Кувати још око 30 мин.
Цео поступак припреме можете погледати и у видеу