DOMAĆE KIFLICE sa džemom koje vraćaju u detinjstvo - Mekane kao pena, a ne čekate da narastu, priprema ne može biti lakša i brža
Ako ste ikada jeli kiflice koje su se pekle nedeljom u bakinoj kuhinji, sa domaćim džemom i mirisom koji ispuni ceo stan – onda znate o kojim kiflicama pričamo. One što se razvijaju rukom, ne žure, i tope se u ustima.
Ovaj recept za starinske kiflice sa džemom nije samo još jedan u nizu – to je recept koji se prenosi s generacije na generaciju.
Nema mnogo filozofije, nema nepotrebnih sastojaka. Samo jednostavno testo, dobar domaći džem i malo ljubavi.
Ono što ih čini posebnim jeste njihova mekoća i ukus koji vraća pravo u detinjstvo. Priprema je laka, a rezultat je neodoljiv – idealne uz šolju mleka ili kafu, za goste ili tiho uživanje.
Sastojci
oko 500 grama brašna
200 grama masti ili margarina
1 kašika šećera
1 vanila šećer
1 jaje
1 prašak za pecivo
200 ml jogurta
pekmez po izboru
šećer u prahu za posipanje
Postupak pripreme pogledajte u videu na kanalu Radine poslastice.