ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ са џемом које враћају у детињство - Мекане као пена, а не чекате да нарасту, припрема не може бити лакша и бржа
Ако сте икада јели кифлице које су се пекле недељом у бакиној кухињи, са домаћим џемом и мирисом који испуни цео стан – онда знате о којим кифлицама причамо. Оне што се развијају руком, не журе, и топе се у устима.
Овај рецепт за старинске кифлице са џемом није само још један у низу – то је рецепт који се преноси с генерације на генерацију.
Нема много филозофије, нема непотребних састојака. Само једноставно тесто, добар домаћи џем и мало љубави.
Оно што их чини посебним јесте њихова мекоћа и укус који враћа право у детињство. Припрема је лака, а резултат је неодољив – идеалне уз шољу млека или кафу, за госте или тихо уживање.
Састојци
око 500 грама брашна
200 грама масти или маргарина
1 кашика шећера
1 ванила шећер
1 јаје
1 прашак за пециво
200 мл јогурта
пекмез по избору
шећер у праху за посипање
Поступак припреме погледајте у видеу на каналу Радине посластице.