Ponedeljak 26. feb 2024.
devojka

Evo šta se DEŠAVA u ORGANIZMU kada PIJETE PIVO - Postoje prednosti, ali zbog ovih posledica, razmilićete o konzumaciji

Foto: Profimedia
Ukoliko primetite ove promene odmah prestanite!

Ako ga konzumirate odgovorno, dobro je znati da pivo sadrži bitne hranjive supstance poput vitamina, minerala i antioksidansa. Međutim, preterana konzumacija može dovesti do ozbiljnih problema s fizičkim i mentalnim zdravljem. Kada se konzumira u umerenim količinama, može biti korisno za zdravlje, međutim, preterana konzumacija piva može dovesti do niza negativnih posledica.  

Ručak NA KAŠIKU - Napravite BORANIJU po bakinom receptu, zbog ovih začina pravićete je samo na ovaj način (VIDEO)

Ručak NA KAŠIKU - Napravite BORANIJU po bakinom receptu, zbog ovih začina pravićete je samo na ovaj način (VIDEO)

NI U LUDOM BESU! Vodu treba piti što češće, ali u ovim situacijama to može izazvati VELIKE KOMPLIKACIJE po ZDRAVLJE

NI U LUDOM BESU! Vodu treba piti što češće, ali u ovim situacijama to može izazvati VELIKE KOMPLIKACIJE po ZDRAVLJE

Prednosti konzumacije piva 

Društveni užitak: Jedna od prvih asocijacija na pivo je druženje i opuštanje. Ako se uživa u umerenim količinama, može poboljšati društvena iskustva i olakšati stres. 

Nutritivna vrijednost: Pivo sadrži bitne hranljive supstance poput vitamina, minerala i antioksidansa. Izvor je B-vitamina i vlakana, što može doprineti celokupnom zdravlju. 

Zdravlje srca: Neka istraživanja pokazuju da umerena konzumacija piva može imati pozitivan učinak na zdravlje srca. Alkohol i antioksidansi u pivu mogu pomoći u smanjenju rizika od srčanih bolesti povećanjem nivoa dobrog holesterola i smanjenjem rizika od stvaranja krvnih ugrušaka. 

pivo
pivo
Foto: Profimedia

Zdravlje kostiju: Silicijum u pivu povezan je s poboljšanom gustoćom kostiju, potencijalno smanjujući rizik od osteoporoze. 

Zdravlje probave: Pivo sadrži dijetalna vlakna koja mogu pomoći u probavi i poboljšati zdravlje creva. 

Kognitivne dobrobiti: Neka istraživanja pokazuju da umerena konzumacija piva može biti povezana s manjim rizikom od kognitivnog pada i demencije. 

Loše strane konzumacije piva 

Zavisnost od alkohola: Preterana konzumacija piva može dovesti do zavisnosti od alkohola, uzrokujući ozbiljne probleme s fizičkim i mentalnim zdravljem. 

Oštećenje jetre: Obilna i dugotrajna konzumacija piva može dovesti do bolesti jetre kao što su ciroza, masna jetra i alkoholni hepatitis. 

pivo
pivo
Foto: Profimedia

Nagomilavanje kilograma: Pivo je kalorično, a prekomerna konzumacija može doprineti debljanju i nadutosti. “Pivski trbuh” česta je nuspojava. 

Problemi s mentalnim zdravljem: Alkohol, uključujući pivo, deluje depresivno i može pogoršati ili dovesti do problema s mentalnim zdravljem poput depresije i teskobe. 

Kardiovaskularni rizici: Dok umerena konzumacija piva može biti korisna za zdravlje srca, prekomerna konzumacija povećava rizik od visokog krvnog pritiska i srčanih problema. 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd