JAGNJETINA U PIVU iz rerne - Recept za sočan glavni obrok, savršeno se uklapa u Spasovdansku trpezu, a meso se odvaja od kostiju
Najukusniju jagnjetinu spremićete po ovom receptu.
29.05.2025.
11:24
Komentari (0)
Spasovdanska trpeza podrazumeva raznolika jela. Od mesa se najčešće iznosi jagnjeće meso, a evo kako da ga pripremite.
Sastojci:
- 2 kg jagnjetine
- 20 g soli
- 4 čena belog luka
- crni luk
- ruzmarin
- 0,5 dl ulja
- 2 dl piva
Priprema:
U vatrostalnu posudu stavite jagnjetinu i sve pomenute sastojke, pa nalijte uljem. Nek odstoji bar pola sata na sobnoj temperaturi.
Nakon toga pustite da se peče, najpre samo pola sata. Okrenite meso, sipajte pivo, pa vratite u pećnicu na još 30 minuta.
Po isteku vremena okrenite ga još jednom, dolijte vodu i ostavite još 30 minuta. Poslednji put stavite pola sata bez poklopca.
Poslužite sa krompirom i uživajte. Prijatno!