ЈАГЊЕТИНА У ПИВУ из рерне - Рецепт за сочан главни оброк, савршено се уклапа у Спасовданску трпезу, а месо се одваја од костију
Најукуснију јагњетину спремићете по овом рецепту.
29.05.2025.
11:24
Коментари (0)
Спасовданска трпеза подразумева разнолика јела. Од меса се најчешће износи јагњеће месо, а ево како да га припремите.
Састојци:
- 2 кг јагњетине
- 20 г соли
- 4 чена белог лука
- црни лук
- рузмарин
- 0,5 дл уља
- 2 дл пива
Припрема:
У ватросталну посуду ставите јагњетину и све поменуте састојке, па налијте уљем. Нек одстоји бар пола сата на собној температури.
Након тога пустите да се пече, најпре само пола сата. Окрените месо, сипајте пиво, па вратите у пећницу на још 30 минута.
По истеку времена окрените га још једном, долијте воду и оставите још 30 минута. Последњи пут ставите пола сата без поклопца.
Послужите са кромпиром и уживајте. Пријатно!