Kremasta TORTA OD JAGODA - Na tanjiru za nekoliko minuta, pravi se od svih osnovnih kuhinjskih namirnica, neodoljivog je ukusa
Odličan spoj kremaste i voćne teksture.
14.05.2025.
13:41
Komentari (0)
Ukoliko torte pripremate samo kada vam dolaze gosti, vreme je da i sebe počastite. Jagode su hit ove sezone, pa iskoristite njihovu prisutnost.
Sastojci za testo:
- tri jaja
- kašičica vanilin šećera
- prstohvat soli
- 140 g šećera
- 100 ml biljnog ulja
- 150 ml mleka
- prašak za pecivo
- 200 g brašna
Za punjenje:
- 400 g svežih jagoda
- 250 g svežeg sira
- tri kašike šećera u prahu
- trećina kašičice vanilinog šećera
- dve kašike jogurta ili pavlake
- jedno jaje
Priprema:
Pomešajte sve sastojke za testo, pa dobro umutite mikserom. Najbolje je to činiti deo po deo. Kada dobijete relativno gustu smesu, znate da je ono gotovo.
Umutite i sve, osim jagoda, za punjenje. Voće presecite na pola ili željenu veličinu.
U kalup izlijte smesu za testo, nanesite punjenje preko i utisnite jagode. Pecite na 170 stepeni oko 40-45 minuta. Prijatno!